Aanhanger rijbewijs (BE)

Een aanhanger rijbewijs binnen 1 dag in Maastricht, bij Cordewener rijopleidingen ben je op het juiste adres!

Een aanhanger rijbewijs binnen 1 dag in Maastricht, want met het aanhanger rijbewijs (BE) kun je zoveel meer. Denk bijvoorbeeld aan: voor je werk met een aanhanger achter de auto rijden, op vakantie met de caravan of bijvoorbeeld met een paardentrailer achter je auto. Je hebt het rijbewijs BE dus vaker nodig dan je misschien zou denken.

 

Wat mag je allemaal met aanhanger rijbewijs BE?
Als je beschikt over een rijbewijs BE mag je een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen). Onder bepaalde voorwaarden mag dit bovendien zelfs meer zijn. Bijvoorbeeld:

Gewicht auto (kilo)  Gewicht aanhanger (kilo)  Benodigd rijbewijs
 3.000 650 Rijbewijs B
 2.400  850 Rijbewijs B
 2.400 1.400 Rijbewijs B+ (code 96)
 2.400 2.000 Rijbewijs BE
 3.000  4.000 Rijbewijs BE (gehaald voor 19 januari 2013). Anders rijbewijs C1E of CE

(bron: Rijksoverheid)

 

BE rijopleiding
Tijdens de BE rijopleiding leer je de fijne kneepjes van het rijden met een aanhanger. Je leert onder andere inparkeren, aan- en afkoppelen en achteruit rijden. Ook wordt er aandacht besteed aan de controlehandelingen en de documenten die bij de combinatie horen. Hierdoor ga jij na het halen van je BE rijbewijs goed voorbereid op weg.

 

Een aanhanger rijbewijs binnen 1 dag in Maastricht

Cordewener biedt scholing in het halen van het aanhanger rijbewijs (BE)

 

Voor actuele tarieven kun je het beste een kijkje nemen op de volgende pagina: prijslijst auto.

 

 

Cordewener biedt de opleiding in 3 vormen, te weten:

Een aanhanger rijbewijs binnen 1 dag in Maastricht (spoedopleiding)

Rij je weleens met een aanhanger of ben je erg handig, dan is de eendaagse rijopleiding BE iets voor jou. In de ochtend starten en ’s middags je rijbewijs.

En ben je superhandig met de aanhanger dan kun je de eendaagse cursus volgen met een tweede kandidaat samen. Wij kunnen zorgen voor de tweede kandidaat. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

 

Reguliere opleiding

Tijdens deze opleiding les je één of meerdere keren per week. Je begint met een intakeles en dan wordt samen met je instructeur bekeken hoeveel lessen je nodig zult hebben. Het praktijkexamen rijbewijs BE kan direct aangevraagd worden en de praktijklessen worden meteen gepland.

 

Meer Informatie